Fettucine s paprikou a mozzarelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Cuketa
  • 250 g Rajčata
  • 10 g Bazalka
  • 300 g Mozzarella
  • 80 g Paprika žlutá
  • 80 g Paprika červená
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 913 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 94 g
  • Cholesterol 59.3 mg
  • Draslík 541.5 mg
  • Vláknina 11727.2 mg
  • Vitamín A 11727.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 87.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.

  • 2

    Papriky nakrájíme na velké kusy. Položíme je slupkou navrch pod rozehřátý gril a grilujeme, až slupka ztmavne. Papriky pak oloupeme. Dužninu najemno nakrájíme.

  • 3

    Rajčata rozpůlíme, mírně osolíme, cukety nakrájíme na plátky, potřeme lžící oleje. Zeleninu grilujeme po obou stranách asi 10 minut doměkka.

  • 4

    Těstoviny promícháme se zeleninou, drceným česnekem, natrhanou bazalkou, zbývajícím olejem a plátky sýra mozzarela. Ochutíme solí a pepřem a servírujeme.

Komentáře k receptu