Dušená rýže s brynzou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Slanina vepřová
  • 150 g Sýr Brynza
  • 1.5 šálek Rýže loupaná
  • 3 šálek Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 383 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 73.4 mg
  • Vláknina 3066 mg
  • Vitamín A 3066 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, propláchneme horkou vodou a vložíme do hrnce s vodou (poměr jeden díl vody, 1,5 díl voda). Rýži nesolíme, brynza je dost slaná.

  • 2

    V mezičase vyškvaříme na pánvi slaninu nakrájenou na kostičky. Brynzu vymícháme do hladké hmoty.

  • 3

    Do udušené rýže opatrně vmícháme slaninu a brynzu. Dbáme, aby rýže nezkašovatěla.

Komentáře k receptu