Pasanda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kuřecí prsa
  • 7 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 5 g Zázvor mletý
  • 4 g Pepř cayenský
  • 5 g Kardamom
  • 5 g Skořice mletá
  • 100 g Garam masala
  • 5 g Chilli koření mleté
  • 40 g Koriandr čerstvý
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Chilli paprička zelená
  • 1 špetka Kmín mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 916 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 130.6 mg
  • Draslík 1056.3 mg
  • Vláknina 5792.9 mg
  • Vitamín A 5792.9 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V nekovové míse smícháme kuřecí maso nakrájené na nudličky a kardamom, pepř, skořici, kmín, garam masalu, chilli koření, zázvor, česnek, sůl a jogurt. Zakryjeme fólií a nacháme v chladnu 3 hodiny odležet.

  • 2

    Na rozpáleném oleji na hlubší pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso s marinádou a opékáme za častého míchání asi 15 minut, až je maso propečené, odstavíme. Nakonec vmícháme chilli papričku, smetanu a čerstvý koriandr a ihned podáváme.

Komentáře k receptu