Bohatý talíř

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brokolice
  • 250 g Jehněčí maso
  • 250 g Kuřecí prsa
  • 200 g Květák
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 200 g Mouka špaldová
  • 200 g Černý kořen
  • 300 ml Víno bílé
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 636 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 134.4 mg
  • Draslík 843.8 mg
  • Vláknina 9570 mg
  • Vitamín A 9570 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2176.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku, víno a podzemnicový olej promícháme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Přidáme do směsi šalvěj. Ušleháme tuhý sníh z bílků a opatrně přidáme k hmotě.

  • 3

    Maso nakrájíme na proužky asi 2 cm široké. Očistíme, opereme a na růžičky rozdělíme brokolici a květák.

  • 4

    Zeleninu krátce povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Rozehřejeme olej ve fritéze. Maso a zeleninu obalíme těstíčkem a na závěr fritujeme v horkém oleji dozlatova.

Komentáře k receptu