Ragú zapečené na lasturách
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 50 g Mrkev kořen
- 50 g Sýr Parmezán
- 400 g Telecí kýta
- 50 g Petržel kořen
- 1 kávová lžička Sardelová pasta
- 0.5 ks Cibule
- 1 ks Květák
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.05 dl Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 36 g
- Sodík 290 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 222.2 mg
- Draslík 1010.3 mg
- Vláknina 9951.6 mg
- Vitamín A 9951.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 110.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, podusíme na másle, přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, mírně podlijeme a necháme dusit.
-
2
Jakmile je zelenina měkká, přidáme maso drobně nakrájené a povařený, na růžičky rozdělený květák.
-
3
Zvlášť uděláme světlou jíšku z másla a hladké mouky, kterou zalijeme mlékem a dobře rozmícháme. Necháme povařit cca 10 minut.
-
4
Povařenou jíšku odstavíme z ohně, vmícháme sardelovou pastu, žloutky, zamícháme a poté spojíme se směsí ze zeleniny s máslem.
-
5
Takto připravené ragú rozdělíme do vymaštěných lastur, posypeme sýrem a dáme zapéct do rozehřáté trouby na 180°C na dobu 8 - 10 min.