Telecí řízky s vinnou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1020 g Telecí kýta
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Šalotka
  • 60 ml Víno bílé
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 385 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 165.9 mg
  • Draslík 677.4 mg
  • Vláknina 79.5 mg
  • Vitamín A 79.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso necháme 20 minut odležet při pokojové teplotě.

  • 2

    Osolíme, opepříme a necháme ho osmahnout na rozpáleném másle.

  • 3

    Smažíme 3 minuty z jedné strany a 2 minuty z druhé.

  • 4

    Maso vyjmeme z pánve.

  • 5

    Na pánev přidáme pokrájenou šalotku, povaříme 2 minuty.

  • 6

    Poté podlijeme vínem, povaříme 3 minuty a přilijeme smetanu.

Komentáře k receptu