Marinované chobotničky s rýží

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 200 g Rýže loupaná
  • 70 g Paprika červená
  • 350 g Chobotnice
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 50 ml Olej olivový
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Voda pitná
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 456.6 mg
  • Vláknina 4304.8 mg
  • Vitamín A 4304.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotničky pokrájíme, přendáme do hrnce, zalijeme vodou a vínem, přidáme tymián.

  • 2

    Povaříme 20 minut, poté vodu slijeme a necháme vystydnout.

  • 3

    Olej smícháme se šťávou z citronu, přidáme pokrájené papriky, cibuli, sekaný koriandr. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Maso marinujeme 24 hodin v chladu.

  • 5

    Rýži uvaříme dle návodu, smícháme s masem a marinádou a servírujeme.

Komentáře k receptu