Tzatziky s bílou ředkví a olivami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Okurka salátová
  • 60 g Ředkev
  • 600 g Jogurt bílý
  • 30 g Olivy černé
  • 5 g Česnek
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 13 mg
  • Draslík 255.6 mg
  • Vláknina 1181.5 mg
  • Vitamín A 1181.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a vyjmeme semena a měkký střed. Okurku nakrájíme na malé kostičky. Oloupeme a hrubě nastrouháme také bílou ředkev.

  • 2

    Zeleninu vložíme do velké mísy zakapeme olejem a promícháme. V další nádobě rozšleháme jogurt s vodou, přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a ocet a vše důkladně prošleháme. Směs vlijeme do mísy se zeleninou, důkladně promícháme a dáme na 1 hodinu vychladit.

  • 3

    Před podáváním zdobíme nakrájenými kolečky černých oliv.

Komentáře k receptu