Zelné závitky vařené

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 300 g Rýže dušená
  • 60 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1000 ml Hovězí vývar základní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1128 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 49.9 mg
  • Draslík 320.2 mg
  • Vláknina 6586.7 mg
  • Vitamín A 6586.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze zelí odloupneme svrchní povadlé listy a vybereme šest větších zdravých listů. Spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Dalších šest listů nakrájíme nadrobno a vložíme do mísy, přidáme dušenou rýži, nadrobno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vejce a strouhaný sýr. Vše promícháme a tuto směs poklademe přiměřeně na spařené listy, zabalíme do závitku a obalíme gázou, nebo obvazem. Provázek by je rozřízl. Závitky vložíme do vroucího vývaru, osolíme a vaříme 10 minut.

  • 2

    Hotové závitky zbavíme obvazu.

Komentáře k receptu