Kachní prsa na bylinkách
Suroviny
- 600 g Kachní prsa
- 15 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Paprika mletá sladká
- 7 g Estragon
- 5 g Tymián čerstvý
- 5 g Šalvěj čerstvá
- 3 g Chilli koření mleté
- 3 g Zázvor mletý
- 7 g Pažitka
- 100 ml Omáčka cikánská
- 13.8 ml Olej olivový
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 259 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 11 g
- Sodík 1565 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 544.5 mg
- Vláknina 3724.5 mg
- Vitamín A 3724.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vlažného oleje nasypeme mletou papriku, posekané bylinky, sůl, pepř, mletý zázvor a špetku chilli koření. Bylinky použijeme různé, ale nesmí chybět pažitka, estragon, šalvěj a tymián. Nejvhodnější jsou aromatické bylinky. Koření s bylinkami v oleji rozmícháme a necháme 20 minut stát na teplém místě, aby se aroma lépe rozpouštělo.
-
2
Kachní prsa nakrájíme na plátky, a olejovou směsí je důkladně potřeme. Necháme odležet aspoň 15 až 20 minut.
-
3
Pánev rozehřejeme a plátky masa v oleji vložíme do pánve. Smažíme pozvolna z obou stran, dokud nebude maso měkké.
-
4
Voňavé kousky masa podáváme s pikantní omáčkou.