Sleď v zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Pepř černý mletý
  • 100 g Cibule
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 200 g Sleď Baltický marinovaný
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Bobkový list
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 638 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 122 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 251.4 mg
  • Vláknina 5399.8 mg
  • Vitamín A 5399.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu oloupeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do hrnce a spolu s trochou oleje a kořením povaříme asi 10 minut na mírném ohni. Sledě zcedíme a na 2 lžících oleje zprudka osmažíme na pánvi. Zeleninu zcedíme, osolíme, opepříme a do uzavíratelné nádoby klademe střídavě sledě a zeleninu, proklademe bobkovým listem. Nakonec zalijeme olivovým olejem a nádobu uzavřeme a uložíme v chladnu.

Komentáře k receptu