Krupicový knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 11 g
- Sodík 99 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 141.2 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 1440 mg
- Vitamín A 1440 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mléko osolíme a svaříme s máslem. Tenkým pramínkem sypeme do mléka krupici a stále mícháme, až vzkypí a zhoustne.
-
2
Po vychladnutí vmícháme 2 vejce a žemle nakrájené na kostičky a opražené na másle. Necháme odpočinout.
-
3
Potom vytvarujeme knedlíky a vložíme je do osolené vařící vody. Nezakryté vaříme mírným varem asi 15 minut.