Kuřecí polévka s estragonem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 300 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Estragon
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 300 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 576 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 474.5 mg
  • Vláknina 2922 mg
  • Vitamín A 2922 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso, zalijeme 4 dl vývaru a na mírném ohni povaříme asi 20 minut. Necháme vychladnout a ručním mixérem rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, dolijeme zbytek vývaru a 2 minuty povaříme, za stálého míchání vlijeme smetanu, přisypeme nadrobno nasekaný estragon, ještě 2 minuty povaříme. Podáváme s nasucho opečenými kostičkami, které nakrájíme z rohlíku.

Komentáře k receptu