Haše z vepřového a hovězího masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 30 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 192.9 mg
- Draslík 743.7 mg
- Vláknina 2669.3 mg
- Vitamín A 2669.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlík nakrájíme a zalijeme vodou. Cibuli drobně nakrájíme, česnek utřeme a vejce rozšleháme. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.
-
2
Obě masa uvaříme, necháme mírně vychladit, pokrájíme a umeleme. Vmícháme namočený rohlík, z něhož jsme vymačkali vodu, cibuli, česnek, vejce, osolíme a okořeníme. Zalijeme vychladlým vývarem z masa. Přilijeme tolik vývaru, aby nám vznikla hmota řidší, než na sekanou.
-
3
Hmotu přendáme do připraveného pekáče, upravíme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Pečeme, dokud haše nezezlátne a nelepí se na špejli.
-
4
Hned podáváme s vařenými brambory.