Haše z vepřového a hovězího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 100 g Hovězí maso přední
  • 100 g Vepřová plec
  • 20 g Olej rostlinný
  • 10 g Strouhanka
  • 150 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.5 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 192.9 mg
  • Draslík 743.7 mg
  • Vláknina 2669.3 mg
  • Vitamín A 2669.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rohlík nakrájíme a zalijeme vodou. Cibuli drobně nakrájíme, česnek utřeme a vejce rozšleháme. Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou.

  • 2

    Obě masa uvaříme, necháme mírně vychladit, pokrájíme a umeleme. Vmícháme namočený rohlík, z něhož jsme vymačkali vodu, cibuli, česnek, vejce, osolíme a okořeníme. Zalijeme vychladlým vývarem z masa. Přilijeme tolik vývaru, aby nám vznikla hmota řidší, než na sekanou.

  • 3

    Hmotu přendáme do připraveného pekáče, upravíme a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C. Pečeme, dokud haše nezezlátne a nelepí se na špejli.

  • 4

    Hned podáváme s vařenými brambory.

Komentáře k receptu