Květák zapečený s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 30 g
- Sodík 320 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 144.9 mg
- Draslík 795.5 mg
- Vláknina 10212.5 mg
- Vitamín A 10212.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 121 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný, na růžičky rozebraný květák krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
-
2
Na polovině másla osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, osolíme a chvíli podusíme asi 20 minut.
-
3
Do máslem vymazané zapékací mísy urovnáme povařený květák, pokryjeme mletým masem a zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.
-
4
Pokrm krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme.