Pappardelle s chřestem a česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 12 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 94 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 210.9 mg
- Vláknina 11617.5 mg
- Vitamín A 11617.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si chřest, pokrájíme na kolečka a přitom necháme několik celých špiček na ozdobu. Na pánvi v oleji osmahneme česnek, přidáme chřest, osolíme, opepříme a za občasného podlévání vývarem vaříme asi 10 minut.
-
2
Po uvaření vyjmeme česnek a chřest rozmixujeme dohromady se smetanou, špičky na ozdobu necháme stranou. Vrátíme zpět na pánvičku. Pappardelle uvaříme ve vroucí osolené vodě. Scezené vložíme do omáčky. Povaříme několik minut, a servírujeme ozdobené špičkami chřestu.