Penne s gongonzolou a pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Pistácie
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 15 g Muškátový oříšek
  • 60 g Pažitka
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 350 g Těstoviny Penne
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 768 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1056 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 201.6 mg
  • Vláknina 5547.5 mg
  • Vitamín A 5547.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vroucí vodě spaříme pistácie a oloupeme tak, že je zabalíme do utěrky a projmeme. Odstraníme slupky a pistácie nasekáme nahrubo.

  • 2

    Ve woku rozpustíme máslo a olivový olej, přidáme pistácie a několik minut podusíme. Přidáme kousky gorgonzoly a smetanu a mícháme tak dlouho, než se utvoří krémovitá a hladká směs. Sundáme z ohně, přidáme na kousky natrhanou pažitku a dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem.

  • 3

    Těstoviny vaříme ve slané vodě, scedíme, když jsou „al dente", smícháme s omáčkou.

  • 4

    Penne podáváme ještě horké.

Komentáře k receptu