Špagety s mořskými plody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 24 g
- Sodík 856 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 742.2 mg
- Vláknina 7085 mg
- Vitamín A 7085 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mořské plody dáme do hrnce se studenou osolenou vodou. Rajčata rozčtvrtíme, přitom odstraníme vnitřní semínka.
-
2
Česnek oloupeme a prolisujeme, necháme zesklovatět na oleji s nasekanou na jemno feferonkou. Přidáme mořské plody a pod pokličkou dusíme. Přidáme rajčata a mírně osolíme. Nahoru dáme nasekanou petrželkou a vaříme 2 minuty. Větší část mušlí vyjmeme z omáčky a dáme přikryté stranou. Uvaříme špagety „al dente", scedíme a krátce je dovaříme na pánvi s omáčkou z mušlí. Podáváme se zbylými mořskými plody.
-
3