Penne s fazolkovým pestem a piniovými semeny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Bazalka
  • 350 g Fazolové lusky zelené
  • 350 g Těstoviny Penne
  • 20 g Oříšky piniové
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 257.4 mg
  • Vláknina 6230 mg
  • Vitamín A 6230 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme fazolky a vaříme je asi 10 minut v osolené vodě. Scedíme je a zbylou vodu z jejich varu uchováme stále teplou. Cibuli nakrájíme a osmahneme se zmáčknutým stroužkem česneku na olivovém oleji.

  • 2

    Přidáme fazolky, podlijeme 1/2 skleničky vody, ochutíme špetkou soli. Vaříme dalších 10-15 minut a necháme mírně vychladnout. Rozmixujeme fazolky společně s bazalkou a troškou vody, ve které se vařily, abychom dostali homogenní omáčku. Případně ji ještě dosolíme, opepříme a uchováme teplou.

  • 3

    Těstoviny uvaříme ve vodě, ve které jsme vařili fazolky, scedíme je, když jsou „al dente", a ochutíme fazolkovým pestem.

  • 4

    Pokapeme olivovým olejem, posypeme pepřem a lehce opraženými piniovými semeny.

Komentáře k receptu