Farfalle carbonara s fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sýr Gouda 45%
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 120 g Vepřové maso libové
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 400 g Těstoviny Farfalle
  • 30 ml Olej olivový
  • 20 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 774 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 158.5 mg
  • Draslík 295 mg
  • Vláknina 9115 mg
  • Vitamín A 9115 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 764.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykl nakrájíme na nudličky a uvaříme ho v páře, nebo v malém množství mírně osolené vody.

  • 2

    Na teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm na proužky nakrájené vepřové maso spolu se silnějšími plátky česneku.

  • 3

    V misce rozkvedláme vejce s nastrouhaným parmezánem a goudou, solí a černým pepřem. Přilijeme malé množství smetany a dáme stranou.

  • 4

    Z pánve s vepřovým masem vyjmeme česnek, přidáme najemno pokrájený fenykl a dobře osmahneme.

  • 5

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě tak, aby byly „al dente". Pak je scedíme a krátce ohřejeme na pánvi s vepřovým masem. Mimo plamen poté nalijeme na těstoviny s masem sýrovo-vaječnou směs a rychle promícháme, aby se s nimi spojila a byla krémovitá. Dáváme přitom pozor, aby nevznikla míchaná vajíčka. Pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu