Mleté maso s limetkou a houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1267 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 20.6 mg
- Draslík 381.7 mg
- Vláknina 3035 mg
- Vitamín A 3035 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Limetku omyjeme horkou vodou, kůru jemně nastrouháme, šťávu vymačkáme. Otrháme lístky bazalky a několik jich odložíme stranou, zbytek nasekáme nahrubo. Žampiony očistíme a rozkrájíme na čtvrtky. Šalotky, česnek a zázvor oloupeme, rozkrojíme napůl a nakrájíme na jemné plátky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej. Houby, šalotky, česnek a zázvor na něm na prudkém ohni opečeme, poté přidáme mleté maso s bazalkou a opékáme, dokud se nevytvoří hrudky. Ochutíme limetkovou šťávou a kůrou, rybí omáčkou a popřípadě solí. Posypeme zbývající bazalkou.
-
3
Pokrm podáváme smíchaný s čerstvými těstovinami.