Italské straccetti s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 60 g Bylinky čerstvé - svazek
  • 90 ml Olej olivový
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 3 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 491 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 719 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 478.7 mg
  • Vláknina 1015 mg
  • Vitamín A 1015 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme papírovou utěrkou, lehce naklepeme a nakrájíme na 1 cm široké proužky. Předehřejeme troubu na 60 °C. Šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, bylinky omyjeme a osušíme a lístky nasekáme nahrubo.

  • 2

    Rozehřejeme velkou pánev a pak na ní rozpálíme olej. Proužky masa zprudka smažíme 4-5 min., vyndáme a v troubě udržujeme teplé. Podusíme šalotku, česnek a bylinky na oleji v pánvi 2-3 minuty. Přilijeme fond a za vysoké teploty necháme chvilku vyvařit. Proužky masa dáme opět do omáčky, ochutíme solí a pepřem a necháme jednou přejít varem. Pánev odstavíme a straccetti necháme přikryté 3-4 minuty dojít.

Komentáře k receptu