Plněné hovězí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Pepř černý mletý
  • 60 g Petržel - nať
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 25 g Olivy černé
  • 30 ml Olej olivový
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Pomeranče
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 397 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 4313 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 601.1 mg
  • Vláknina 12962.5 mg
  • Vitamín A 12962.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 65.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky osušíme a naklepeme. Olivy nasekáme najemno. Okurky nakrájíme na jemné hranolky. Česnek oloupeme a nasekáme. Řízky opepříme a každou polovinu posypeme olivami, okurkami a polovinou česneku. Řízky přeložíme a na špičce zajistíme jehlami nebo párátkem. Potřeme ze všech stran olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 75 °C.

  • 2

    Šalotky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Vylisujeme šťávu z pomeranče. Rozpalíme pánev. Řízky smažíme z každé stany na silném plameni asi 2 minuty, osolíme a v troubě udržujeme teplé. Na středně velkém plameni smažíme 2-3 min. šalotky a zbývající česnek, petržel a pomerančovou šťávu krátce povaříme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Řízky obalíme v omáčce a servírujeme.

Komentáře k receptu