Plněné hovězí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 15 g
- Sodík 4313 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 601.1 mg
- Vláknina 12962.5 mg
- Vitamín A 12962.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky osušíme a naklepeme. Olivy nasekáme najemno. Okurky nakrájíme na jemné hranolky. Česnek oloupeme a nasekáme. Řízky opepříme a každou polovinu posypeme olivami, okurkami a polovinou česneku. Řízky přeložíme a na špičce zajistíme jehlami nebo párátkem. Potřeme ze všech stran olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 75 °C.
-
2
Šalotky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Petržel omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Vylisujeme šťávu z pomeranče. Rozpalíme pánev. Řízky smažíme z každé stany na silném plameni asi 2 minuty, osolíme a v troubě udržujeme teplé. Na středně velkém plameni smažíme 2-3 min. šalotky a zbývající česnek, petržel a pomerančovou šťávu krátce povaříme, osolíme a opepříme.
-
3
Řízky obalíme v omáčce a servírujeme.