Plněná jelení roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 20 g Petržel - nať
  • 750 g Slanina vepřová
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Citronová kůra
  • 1300 g Jelení maso
  • 10 g Provensálské koření
  • 10 g Mouka sójová plnotučná
  • 300 ml Vývar z hovězích kostí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1003 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 76 g
  • Sodík 1665 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 327.6 mg
  • Draslík 1221.9 mg
  • Vláknina 2062 mg
  • Vitamín A 2062 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z větší části masa vytvoříme velký plát, který osolíme, opepříme a potřeme paprikou. Petrželku jemně nasekáme. Na náplň nakrájíme zbytek masa a uzenou slaninu na kostičky. Na pánvi osmažíme 2/3 slaniny, přidáme maso, 3 lžíce nasekané petrželky a smažíme asi 5 minut. Přilijeme vývar, osolíme a maso podusíme doměkka. Zbytek petrželky odložíme stranou.

  • 2

    Po zchladnutí maso a housku umeleme v mlýnku na maso. Vše prohněteme s vejcem a 50 g másla utřeného do pěny. Ochutíme pepřem, citrónovou kůrou a provensálským kořením. Plát masa naplníme připravenou směsí srolujeme a zavážeme kuchyňskou nití.

  • 3

    Zbývající slaninu osmažíme, do tuku vložíme roládu a zbytek másla a vše podusíme pod pokličkou doměkka asi 2 hodiny.

  • 4

    Roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu přivedeme k varu, lehce zahustíme moukou a ochutíme. Jelení roládu podáváme s omáčkou ozdobenou petrželkou.

Komentáře k receptu