Grilovaná kuřecí stehýnka se slaninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Hořčice
  • 100 g Slanina vepřová
  • 20 g Petržel - nať
  • 50 g Strouhanka
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Kuřecí stehna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 224.5 mg
  • Draslík 605.3 mg
  • Vláknina 1327.5 mg
  • Vitamín A 1327.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dva plátky slaniny nadrobno nakrájíme a opékáme za stálého míchání bez tuku 3-4 minuty na pánvi s nepřilnavým povrchem. Pánev odstavíme a do slaniny vmícháme prolisovaný česnek, 2 lžíce hrubé hořčice a rozdrobené tmavé pečivo nebo strouhanku z tmavého pečiva.

  • 2

    Kůži na spodních stehnech opatrně uvolníme od masa tak, abychom neprotrhli kůži, a do vzniklého prostoru naneseme trochu směsi s hořčicí. Kůži pak opět urovnáme.

  • 3

    Kuřecí stehna obalíme plátky prorostlé slaniny, které upevníme párátkem.

  • 4

    Zbývající hořčici smícháme s olejem a směsí potřeme povrch slaniny. Pečeme pod grilem předehřátým na střední teplotu nebo nad žhavým dřevěným uhlím zhruba 25 minut. šťáva vytékající z masa po zapíchnutí grilovací jehly do nejsilnějšího místa na stehně musí být čirá.

  • 5

    Grilovaná stehna se slaninou ozdobíme snítkami petrželky. Můžeme je podávat teplá nebo studená, nejlépe s křupavým bílým pečivem.

Komentáře k receptu