Tortilla s treskou a římským salátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Filé z aljašské tresky
  • 80 g Salsa rajčatová
  • 125 ml Vývar rybí
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Kmín římský
  • 8 ks Tortilla
  • 1 ks Salát římský
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1177 kcal
  • Sacharidy 226 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 541 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 226 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 1296.8 mg
  • Vláknina 69464.4 mg
  • Vitamín A 69464.4 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tresku zbavíme kůže a kostí, osolíme a opepříme. Maso s posekaným česnekem, mletým kmínem a oreganem vložíme do rendlíku, zalijeme vývarem a minutu vaříme. Uvařenou rybu necháme ve vývaru vychladnout. Po půl hodině maso vyndáme z vývaru na mísu, rozebereme na kousky a zakapeme šťávou z půlky citronu.

  • 2

    Tortilly ohřejeme na suché pánvi, jen trošku zastříkneme vodou. Hotové držíme v teple.

  • 3

    Asi tři listy římského salátu nakrájíme na proužky a rozdělíme ho do tortill spolu s kousky ryby, rajčaty, která jsme nakrájeli na kostičky, a salsy. Směs zabalíme do tortill, přidáme dílek citronu a podáváme.

Komentáře k receptu