Perličky se zázvorovou glazurou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 ks Perlička
  • 1 ks Limetka
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 3 polévková lžíce Chilli omáčka
  • 1 polévková lžíce Olej sezamový
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2626 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 803 mg
  • Bílkoviny 500 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 2100 mg
  • Draslík 8277.3 mg
  • Vláknina 1418.8 mg
  • Vitamín A 1418.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Perličky očistíme, omyjeme a páteřní kost odstraníme. Perličky rozevřeme, kůží nahoru položíme na prkénko a přimáčkneme, aby se maso zploštilo. Kůži na prsou několikrát nařízneme.

  • 2

    Rozdrcený česnek, nastrouhaný zázvor, sladkou chilli omáčku, limetkovou šťávu, olej a nasekaný koriandr promícháme vidličkou. Marinádou potřeme perličky a necháme nejméně 1 hodinu marinovat v chladničce.

  • 3

    Pekáč vyložíme alobalem, urovnáme na něj perličky a pečeme v troubě pod rozpáleným grilem 15 minut - maso jednou obrátíme.

  • 4

    Podáváme ihned, doplníme dílky omyté limetky.

Komentáře k receptu