Gratinovaná čekanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 23 g
- Sodík 70 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 420.5 mg
- Vláknina 9207.8 mg
- Vitamín A 9207.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čekanku omyjeme, rozebereme na lístky, odkrojíme hořké části, velké listy překrojíme.
-
2
Lískové ořechy nasekáme nahrubo a osmahneme je nasucho v pánvi.
-
3
Nakrájíme očištěné žampiony na plátky, cibulku jemně nakrájíme.
-
4
Formu na pečení vymažeme, na dno dáme čekanku, na ni žampiony, cibulku a ořechy.
-
5
Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným sýrem.
-
6
Dáme péct do středně vyhřáté trouby.