Gratinovaná čekanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Ořechy lískové
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 4 ks Čekanka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 70 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 420.5 mg
  • Vláknina 9207.8 mg
  • Vitamín A 9207.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čekanku omyjeme, rozebereme na lístky, odkrojíme hořké části, velké listy překrojíme.

  • 2

    Lískové ořechy nasekáme nahrubo a osmahneme je nasucho v pánvi.

  • 3

    Nakrájíme očištěné žampiony na plátky, cibulku jemně nakrájíme.

  • 4

    Formu na pečení vymažeme, na dno dáme čekanku, na ni žampiony, cibulku a ořechy.

  • 5

    Osolíme, opepříme a posypeme strouhaným sýrem.

  • 6

    Dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu