Uzený hovězí jazyk

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Hovězí jazyk
  • 10 g Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 315.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí uzený jazyk očistíme a vypereme. Vložíme jej do vroucí vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka.

  • 2

    Měkký jazyk vyjmeme, ochladíme studenou vodou, ihned oloupeme a vložíme nad páru.

  • 3

    Při podávání jazyk krájíme na tenčí plátky.

Komentáře k receptu