Uzený hovězí jazyk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 16 g
- Sodík 469 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 315.1 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí uzený jazyk očistíme a vypereme. Vložíme jej do vroucí vody, mírně osolíme a uvaříme doměkka.
-
2
Měkký jazyk vyjmeme, ochladíme studenou vodou, ihned oloupeme a vložíme nad páru.
-
3
Při podávání jazyk krájíme na tenčí plátky.