Pečený síh se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Síh filety
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 152 mg
  • Draslík 662.2 mg
  • Vláknina 4841.8 mg
  • Vitamín A 4841.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a odložíme.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Oloupeme mrkev a nakrájíme ji na plátky. Celer omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla a mrkev s celerem na něm 3 minuty podusíme. Osolíme a opepříme.

  • 4

    Zapékací misku vymastíme a rozložíme do ní zeleninu. Rybí maso osolíme, opepříme a položíme na zeleninu. Rozpustíme zbytek másla a ryby jím pokapeme.

  • 5

    Zapékací misku vložíme do formy. Po 5 minutách rybu zalijeme smetanou a pečeme v troubě ještě 15 minut. Síhy na zelenině podáváme zdobené čerstvým koprem.

Komentáře k receptu