Sleď v papilotě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Majoránka
  • 50 g Šalotka
  • 5 g Pepř bílý
  • 600 g Sleď čerstvý
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 196.1 mg
  • Vláknina 4852.5 mg
  • Vitamín A 4852.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z papíru na pečení vystřihneme čtyři srdce tak velká, aby se do nich daly po přeložení sledi zabalit. Papír potřeme rostlinným olejem a položíme na pracovní plochu namazanou stranou dolů. Na pravou část papírového srdce položíme filet, potřeme jej rozpuštěným máslem a posypeme koprem, petrželí, majoránkou, šalotkou, solí a pepřem. Nahoru položíme velmi tenké citrónové plátky bez jadérek, papír přeložíme přes rybu a založíme, aby byla ryba stále zavřená. Balíčky položíme na studenou pánev a tu pomalu zahříváme. Jakmile se začnou balíčky „nafukovat", přemístíme pánev do trouby. Pečeme při 210 °C asi 5-8 minut, až začne papír hnědnout. Balíčky nastřihneme a servírujeme.

Komentáře k receptu