Sleď v papilotě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 33 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 196.1 mg
- Vláknina 4852.5 mg
- Vitamín A 4852.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 39.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z papíru na pečení vystřihneme čtyři srdce tak velká, aby se do nich daly po přeložení sledi zabalit. Papír potřeme rostlinným olejem a položíme na pracovní plochu namazanou stranou dolů. Na pravou část papírového srdce položíme filet, potřeme jej rozpuštěným máslem a posypeme koprem, petrželí, majoránkou, šalotkou, solí a pepřem. Nahoru položíme velmi tenké citrónové plátky bez jadérek, papír přeložíme přes rybu a založíme, aby byla ryba stále zavřená. Balíčky položíme na studenou pánev a tu pomalu zahříváme. Jakmile se začnou balíčky „nafukovat", přemístíme pánev do trouby. Pečeme při 210 °C asi 5-8 minut, až začne papír hnědnout. Balíčky nastřihneme a servírujeme.