Pstruh s hroznovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 36 g
- Sodík 330 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 1058.7 mg
- Vláknina 1339.8 mg
- Vitamín A 1339.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 67.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelené hrozny spaříme a oloupeme, nakrájenou cibuli na másle zpěníme. Pstruhy zvnějšku i zevnitř osolíme, opepříme, hřbetní kostru u hlavy a ocasu nařízneme, aby se ryby při tepelné úpravě nekroutily.
-
2
Takto připravené pstruhy vložíme na cibuli, zalijeme bílým vínem a asi 10 minut dusíme na mírném ohni. Ryby poté vyjmeme, stáhneme z kůže a ponecháme v teple.
-
3
Šťávu, v níž jsme dusili ryby, vaříme, zahustíme jíškou, přilijeme smetanu a ještě chvíli povaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kořením (sůl, pepř).
-
4
Teplé pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou pažitkou a teplými hrozny.