Pstruh s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hroznové víno
  • 30 g Jíška instantní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 4 dl Víno bílé
  • 1 kg Pstruh
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 330 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 1058.7 mg
  • Vláknina 1339.8 mg
  • Vitamín A 1339.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelené hrozny spaříme a oloupeme, nakrájenou cibuli na másle zpěníme. Pstruhy zvnějšku i zevnitř osolíme, opepříme, hřbetní kostru u hlavy a ocasu nařízneme, aby se ryby při tepelné úpravě nekroutily.

  • 2

    Takto připravené pstruhy vložíme na cibuli, zalijeme bílým vínem a asi 10 minut dusíme na mírném ohni. Ryby poté vyjmeme, stáhneme z kůže a ponecháme v teple.

  • 3

    Šťávu, v níž jsme dusili ryby, vaříme, zahustíme jíškou, přilijeme smetanu a ještě chvíli povaříme. Ochutíme citronovou šťávou a kořením (sůl, pepř).

  • 4

    Teplé pstruhy přelijeme omáčkou, ozdobíme nakrájenou pažitkou a teplými hrozny.

Komentáře k receptu