Pečený pstruh na rozmarýnu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 31 g
- Sodík 2071 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 151 mg
- Draslík 999.9 mg
- Vláknina 5628.5 mg
- Vitamín A 5628.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 220 °C. Očištěnou rybu dobře prosolíme ze všech stran a na 20 minut odložíme. Poté opláchneme a osušíme. Do kůže uděláme 3 zářezy z každé strany a do nich vsuneme plátky z jednoho citronu. Do břicha vložíme rozmarýn, hřebíček a rybu položíme do máslem vymazaného pekáčku.
-
2
V pánvičce rozpálíme olej a krátce orestujeme plátky česneku. Směs poté přelijeme přes rybu. Pekáč vložíme do trouby a za častého polévání šťávou pečeme asi 20 minut, dokud maso nejde dobře od kostí a kůže není dozlatova.
-
3
Z druhého citrónu vymačkáme šťávu, kterou pokapeme upečenou rybu. Dozdobíme plátky citronu a bylinkami.