Makarony s račím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Rak říční
  • 60 g Lanýž
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 30 g Sýr Gruyére
  • 400 g Špagety, Makarony vařené
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 363 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 477 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 52.3 mg
  • Draslík 136.8 mg
  • Vláknina 3979.5 mg
  • Vitamín A 3979.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si maso z vařeného raka, lanýže, 2 druhy strouhaných sýrů, vařené makarony a smetanu.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, maso z raka nakrájíme na menší kousky, lanýže na plátky a spolu je krátce orestujeme.

  • 3

    Do těstovin vmícháme oba strouhané sýry, přidáme máslo, sůl, pepř, směs z pánve, jen si necháme několik plátků lanýžů na ozdobu. Nakonec vmícháme horkou smetanu.

  • 4

    Porce rozdělíme na talíře, na povrchu ozdobíme plátky lanýžů a ihned podáváme.

Komentáře k receptu