Makarony s račím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 19 g
- Sodík 477 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 52.3 mg
- Draslík 136.8 mg
- Vláknina 3979.5 mg
- Vitamín A 3979.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si maso z vařeného raka, lanýže, 2 druhy strouhaných sýrů, vařené makarony a smetanu.
-
2
Na pánvi rozpustíme 1 lžíci másla, maso z raka nakrájíme na menší kousky, lanýže na plátky a spolu je krátce orestujeme.
-
3
Do těstovin vmícháme oba strouhané sýry, přidáme máslo, sůl, pepř, směs z pánve, jen si necháme několik plátků lanýžů na ozdobu. Nakonec vmícháme horkou smetanu.
-
4
Porce rozdělíme na talíře, na povrchu ozdobíme plátky lanýžů a ihned podáváme.