Pečené sardinky s citronem a fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 41 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 293.2 mg
- Vláknina 5209.8 mg
- Vitamín A 5209.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryby očistíme, vykucháme, vykostíme a omyjeme. Omyté ryby dáme stranou okapat.
-
2
Očištěnou, omytou a osušenou hlízu fenyklu nakrájíme na tenké proužky a vložíme na dno zapékací mísy. Na fenykl naklademe sardinky, osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.
-
3
Sardinky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut. Při pečení průběžně zaléváme vypečenou šťávou, případně podle potřeby trochou vody, aby se sardinky nevysušily.
-
4
Podáváme s plátky citronu.