Pečené sardinky s citronem a fenyklem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 28 ks Sardinka obecná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 293.2 mg
  • Vláknina 5209.8 mg
  • Vitamín A 5209.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby očistíme, vykucháme, vykostíme a omyjeme. Omyté ryby dáme stranou okapat.

  • 2

    Očištěnou, omytou a osušenou hlízu fenyklu nakrájíme na tenké proužky a vložíme na dno zapékací mísy. Na fenykl naklademe sardinky, osolíme, opepříme, posypeme mletým kmínem, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem.

  • 3

    Sardinky pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 10 minut. Při pečení průběžně zaléváme vypečenou šťávou, případně podle potřeby trochou vody, aby se sardinky nevysušily.

  • 4

    Podáváme s plátky citronu.

Komentáře k receptu