Sépiový salát se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Květák
  • 500 g Sépie
  • 250 g Brokolice
  • 25 g Olej olivový
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 ml Ocet vinný
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 227 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 997 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 1094.1 mg
  • Vláknina 9427.5 mg
  • Vitamín A 9427.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 126.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Kuchyňsky připravené sépie nakrájíme na kroužky a ve středně horkém oleji je osmahneme. Olej nesmí být příliš horký, jinak sépie ztuhnou. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou, přidáme kroužky cibule, krátce osmahneme, přilijeme ocet a hrnec odstavíme.

  • 2

    Přidáme květák a brokolici a vše necháme přikryté poklicí stranou. Rajčata oloupeme, rozpůlíme, odstraníme semínka, dužninu nakrájíme na kostičky a vmícháme do hrnce. Osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem.

  • 3

    Přikryjeme a na 2 hodiny odstavíme. Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou petrželí.

Komentáře k receptu