Kuřecí játra s rýží

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Játra kuřecí
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 100 g Lilek
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 400 g Rýže dušená
  • 150 ml Omáčka rajčatová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 352.5 mg
  • Draslík 448.6 mg
  • Vláknina 6554.5 mg
  • Vitamín A 6554.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí játra ochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme játra a usmažíme ze všech stran.

  • 3

    Vyndáme játra z pánve a do stejné pánve nasypeme lilek nakrájený na kostičky. Krátce orestujeme a přidáme dušenou rýži, smažená játra a hrášek. Vše promícháme a stáhneme z ohně.

  • 4

    Podáváme s rajčatovou omáčkou.

Komentáře k receptu