Řezy z mořského jazyka s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Veka
  • 600 g Mořský jazyk
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Hroznové víno
  • 5 ml Citronová šťáva
  • 150 ml Vývar rybí
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 543 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 436 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 642.7 mg
  • Vláknina 539.5 mg
  • Vitamín A 539.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do máslem vymazaného pekáčku vložíme filety z ryby, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou, obložíme kuličkami hroznového vína, podlijeme vývarem a vínem. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme odkryté 12 až 15 minut.

  • 2

    Podáváme s bílým pečivem.

Komentáře k receptu