Halibut pečený se zeleninou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Houby čerstvé
  • 600 g Halibut atlantický
  • 4 kávová lžička Olej olivový extra panenský
  • 4 ks Pórek
  • 4 ks Cuketa
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • 4 polévková lžíce Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 223 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 48 mg
  • Draslík 1800.8 mg
  • Vláknina 26658.8 mg
  • Vitamín A 26658.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.3 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 190° C. Z pergamenového papíru vystřihneme 4 čtverce o straně 30 cm a rozložíme je na pracovní desku.

  • 2

    Pórek, cuketu, mrkev a fenykl nakrájíme na nudličky a rozdělíme na čtverce papíru. Přidáme houby, posypeme polovinou nakrájeného kerblíku a podle chuti osolíme a opepříme. Navrch položíme plátek halibuta a nasypeme zbytek bylinek. Okraje papíru zvedneme. Na maso nalijeme olivový olej a bílé víno a balíčky uzavřeme.

  • 3

    Balíčky přeneseme na plech na pečení, dáme do trouby a pečeme 15 minut. Balíčky rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu