Jeseter s čekankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jeseter ruský
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 40 g Šalotka
  • 200 g Čekanka
  • 6 ml Olej olivový
  • 50 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 10 ml Víno bílé
  • 50 ml Ocet vinný
  • 5 ml Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 592.8 mg
  • Vláknina 3762.5 mg
  • Vitamín A 3762.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme plátky jesetera, osušíme je a dáme stranou. Očistíme čekanku, omyjeme ji a jemně pokrájíme. Oloupeme šalotku a jemně nasekáme. V pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm šalotku. Přidáme pokrájenou čekanku a za občasného zamíchání dřevěnou vařečkou ji osmažíme.

  • 2

    Přilijeme vinný ocet a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Přidáme sůl, čerstvě mletý pepř, worcestr a smetanu a vaříme vše na mírném plameni 5 minut za občasného zamíchání.

  • 3

    Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi olej a smažíme na něm několik minut po každé straně plátky jesetera, dokud nebudou nazlátlé. Osolíme je a opepříme čerstvě mletým pepřem, přilijeme bílé víno a necháme ho na prudkém plameni vyvařit. Rozložíme směs s čekankou na servírovací míse, na ni položíme plátky jesetera a hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu