Sépie na černo se salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1191 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 168 mg
- Draslík 804.7 mg
- Vláknina 3858.5 mg
- Vitamín A 3858.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sépie očistíme, vykucháme a odstraníme hřbetní kost. Uschováme váčky s inkoustovou tekutinou. Odstranímte oči a zobáček, sloupneme kůži a promyjeme.
-
2
Oloupeme cibuli a stroužek česneku. Nasekáme a osmažíme na oleji. Zvýšíme plamen, přidáme celé sépie a za občasného zamíchání smažíme.
-
3
Zalijeme vínem a necháme vyvařit.
-
4
Přidáme rajčatovou omáčku, šafrán, nasekanou petrželku a pod pokličkou sépie dusíme na mírném plameni 25 minut,dokud nezměknou. Přilijeme inkoustovou tekutinu a vše promícháme.
-
5
Očistíme lociku, rozebereme na lístky, omyjeme a smažíme 5 minut na oleji, osolíme a opepříme.
-
6
Přemístíme na servírovací mísu, navrch dáme sépie s omáčkou a hotový pokrm podáváme.