Žampiony ve vinné marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 550 g Žampiony čerstvé
  • 550 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 179 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 561 mg
  • Vláknina 3035.3 mg
  • Vitamín A 3035.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté žampiony necháme v celku a dáme smažit na rozehřátý olej. Krátce opékáme. Poté přidáme bílé víno a citronovou šťávu, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Dusíme 5-7 minut.

  • 2

    Do dušených žampionů vmícháme drobné kostky chilli papričky zbavené semínek.

Komentáře k receptu