Řízky ze sardinek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Sardinka obecná
  • 5 g Sůl
  • 80 g Strouhanka
  • 50 g Fenykl čerstvý
  • 20 ml Olej olivový
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 648 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 127.5 mg
  • Vláknina 4085 mg
  • Vitamín A 4085 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ze sardinek oškrábeme šupiny, utrhneme hlavu, vykucháme, omyjeme, osušíme, rozevřeme na plocho a vykostíme. Polovinu posypeme natrhanou fenyklovou natí a dlaní ruky na každou přitiskneme další sardinku, aby obě držely pohromadě.

  • 2

    Do hlubokého talíře vyklopíme vejce a rozšleháme se špetkou soli, spojené sardinky obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a sardinky po obou stranách osmažíme. Vyjmeme je a položíme na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal olej. Osolíme a horké podáváme společně s kolečky citronu.

Komentáře k receptu