Rizoto s tuňákem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 20 g
- Sodík 814 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 13.5 mg
- Draslík 409.6 mg
- Vláknina 3027.5 mg
- Vitamín A 3027.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli jemně nasekáme a osmažíme na másle.
-
2
Přisypeme rýži a za častého míchání ji smažíme 1 - 2 minuty, zalijeme bílým vínem a na prudkém plameni ho necháme vyvařit. Postupně přiléváme rybí vývar, který jsme uvedli v hrnci do varu, a za občasného zamíchání vaříme rýži 15 - 18 minut.
-
3
Mezitím v pánvičce osmažíme na oleji slitém z tuňáka oloupaný a mírně podrcený stroužek česneku, přidáme tuňáka rozebraného vidličkou na kousky a za častého míchání vše 1 minutu podusíme.
-
4
Nakonec česnek vyjmeme a vyhodíme a přidáme omytou a jemně nasekanou petrželku.
-
5
Rizoto promícháme s tuňákovou omáčkou, zakryjeme pokličkou a necháme ještě 1 minutu dojít.
-
6
Podáváme na stůl.