Rizoto s tuňákem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 300 g Rýže Arborio
  • 100 g Tuňák v oleji
  • 50 g Petržel - nať
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 814 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 13.5 mg
  • Draslík 409.6 mg
  • Vláknina 3027.5 mg
  • Vitamín A 3027.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli jemně nasekáme a osmažíme na másle.

  • 2

    Přisypeme rýži a za častého míchání ji smažíme 1 - 2 minuty, zalijeme bílým vínem a na prudkém plameni ho necháme vyvařit. Postupně přiléváme rybí vývar, který jsme uvedli v hrnci do varu, a za občasného zamíchání vaříme rýži 15 - 18 minut.

  • 3

    Mezitím v pánvičce osmažíme na oleji slitém z tuňáka oloupaný a mírně podrcený stroužek česneku, přidáme tuňáka rozebraného vidličkou na kousky a za častého míchání vše 1 minutu podusíme.

  • 4

    Nakonec česnek vyjmeme a vyhodíme a přidáme omytou a jemně nasekanou petrželku.

  • 5

    Rizoto promícháme s tuňákovou omáčkou, zakryjeme pokličkou a necháme ještě 1 minutu dojít.

  • 6

    Podáváme na stůl.

Komentáře k receptu