Těstoviny s olivovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny konzumní
  • 170 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Ančovička - filety
  • 1 ks Chilli paprička
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • 0.666667 šálek Olivy černé
  • 0.25 šálek Petržel - nať
  • 0.25 šálek Bazalka
  • 5 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1014 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 590.8 mg
  • Vláknina 6347.3 mg
  • Vitamín A 6347.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Umixujeme olivy bez pecek, kapary, filety, chilli papričku bez semen, olej, bazalku a petrželku. Rajčata na třicet sekund ponoříme do vařící vody, pak je oloupeme, nasekáme, odstraníme jádřince a přidáme k olivové směsi, kterou znovu promixujeme.

  • 2

    Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, promícháme s připravenou omáčkou a okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu