Pálivé horké chobotničky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Chobotnice
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 10 g Paprika mletá pálivá
  • 100 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej olivový
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 837 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 744.5 mg
  • Vláknina 1975 mg
  • Vitamín A 1975 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotničky očistíme, vykucháme, stáhneme z nich kůži, odstraníme oči a zobáčky, dobře omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Opereme petrželku, osušíme a nasekáme. Oloupeme stroužek česneku.

  • 2

    Na sporák postavíme nepřilnavou pánev s olejem, přidáme lehce rozmačkaný česnek a červenou pálivou papričku a chvíli při střední teplotě smažíme. Česnek i papričku vyhodíme, přidáme chobotničky a smažíme 5 minut. Zalijeme bílým vínem, zvyšíme teplotu a necháme víno vyvařit. Vmícháme sůl a čersvě namletý pepř.

  • 3

    Sundáme pánev ze sporáku a chobotničky přendáme na nahřátou servírovací mísu. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme horké nebo vlažné.

Komentáře k receptu