Plněná rajčata s tuňákem a mexickou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Zeleninová směs mexická - Bonduel
  • 100 g Majonéza
  • 5 g Paprika mletá pálivá
  • 10 g Bazalka
  • 150 g Tuňák v oleji
  • 2 ml Tabasco
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 16.8 mg
  • Draslík 540.4 mg
  • Vláknina 4881.5 mg
  • Vitamín A 4881.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.9 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme rajčata, odkrojíme vršky, vnitřek vydlabeme a dáme do mísy, rajčata otočíme a položíme na podložku, aby vytekla šťáva.

  • 2

    V osolené vodě povaříme 5 minut zeleninovou směs, poté ji necháme okapat a vychladnout. Tuňáka vyndáme z oleje a také necháme vykapat. Do mísy k vydlabaným vnitřkům rajčat přidáme prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou najemno, majonézu, smetanu, tabasco a sojovou omáčku. Podle chuti osolíme, opepříme, vymícháme dohladka. Do omáčky vložíme zeleninu a kousky tuňáka, jemně promícháme a poté naplníme rajčata. Vršky ozdobíme bazalkovými listy.

Komentáře k receptu