Malidžano-lilkový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 36 g
- Sodík 758 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 44.5 mg
- Draslík 692.8 mg
- Vláknina 19056.2 mg
- Vitamín A 19056.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky omyjeme, osušíme, celé položíme na plech a upečeme je nasucho v troubě při 185°C. Upečené lilky mají až černou barvu.
-
2
Mírně vychladlé lilky sloupneme a v míse je rozmačkáme vidličkou.
-
3
Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný balkánský sýr, rozsekané vlašské ořechy, vše promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.
-
4
V pánvičce rozehřejeme olej na vysokou teplotu a postupně ho vmícháme k lilkům.
-
5
Salát podáváme ozdobený nakrájenými kolečky rajčat.