Vylepšená tradiční sekaná

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Kapusta hlávková
  • 200 g Vepřové maso libové
  • 200 g Hovězí maso přední
  • 10 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Majoránka
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 138 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 54.5 mg
  • Draslík 248.4 mg
  • Vláknina 1980.5 mg
  • Vitamín A 1980.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 507.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapustu překrojíme a krátce ji povaříme v osolené vodě. Pak ji scedíme a zbylou vodu ještě vymačkáme. Po vychladnutí kapustu nasekáme nadrobno.

  • 2

    Umeleme maso, cibuli, česnek a slaninu. Vše vymícháme s vejcem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a vmícháme kapustu. Pokud je směs řídká, přidáme strouhanku.

  • 3

    Z hmoty tvarujeme mokrýma rukama šišku, přendáme ji do pekáčku, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Zvolna upečeme dozlatova. Během pečení sekanou podléváme vodou a přeléváme výpekem.

Komentáře k receptu