Chobotničky v marinádě

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
  • 5 ks Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 l Ocet vinný
  • 1 dl Olej olivový
  • 2 kg Chobotnice
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1728 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 192 mg
  • Draslík 1429.4 mg
  • Vláknina 428.8 mg
  • Vitamín A 428.8 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotničky dobře omyjeme slanou vodou a aby změkly, bouchneme s nimi několikrát o kuchyňskou desku. Vložíme je do studené osolené vody a vaříme přibližně 1,5 hodiny.

  • 2

    Připravíme marinádu:

  • 3

    Do menšího hrnce nalijeme olej, rozpálíme ho a česnek nakrájený na plátky osmažíme jen dorůžova. Přidáme k němu rozmarýn, pepř, 1 litr rozředěného vinného octa s 1-1,5 litrem vody. Vše povaříme 15 minut a dáme vychladnout.

  • 4

    Uvařené chobotničky vložíme do studeného nálevu a necháme v chladničce 2 dny marinovat.

Komentáře k receptu